Acné

Met een ondertitel

Algemeen
Acne vulgaris, meestal acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Bijna iedereen in de puberteit krijgt wel in meer of mindere mate met deze aandoening te maken. De één heeft last van enkele puistjes, en bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijks leven kan ontnemen.

 

Wij begrijpen dit maar al te goed. Onze artsen en huidtherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van Acne. En met succes. 94% van onze patiënten die zich melden met Acne hebben na de behandeling een ‘schone’ huid. Acne behandelingen vallen, net als in het ziekenhuis, (deels) onder de verzekerde zorg.

 

Hoe ontstaat acne?
Acne ontstaat door een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst gaan tijdens de pubertijd meer talg produceren. Indien er te veel talg wordt geproduceerd, kan de talg zich ophopen en de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze onderhuidse ophopingen zorgen uiteindelijk voor ontstekingen. Hierdoor ontstaan mee-eters en puisten. Lees meer over het ontstaan van acne.

 

Behandeltrajecten
Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Daarom hebben wij hier een speciaal behandeltraject voor ontwikkeld. Tijdens een eerste consult wordt de vorm en mate van acne bepaald. Dan wordt er een behandeltraject op maat geadviseerd.

 

Het traject kan bestaand uit verschillende behandelingen. Het is ons doel om een zo minimaal mogelijk belastend behandeltraject samen te stellen. Mocht u bijvoorbeeld medicatie voorgeschreven gekregen hebben, dan kunnen wij door het uitvoeren van therapeutische behandelingen de dosis medicatie verlagen. Gedurende het hele traject wordt u begeleid door uw dermatoloog of huisarts en huidtherapeuten.

Hebt u last van acne, of hebt u een dochter of zoon die last heeft van acne?

Maak dan  gerust een afspraak via volgend telefoonnummer: 0032/486 63 51 61

Informeer naar uw mogelijkheden